Hiiletön tulevaisuus

Helsinki tähtää energian osalta hiilineutraaliuteen 2050 -luvulla – Vaasa aikoo tehdä sen jo vuonna 2035. Ilmastonmuutosta hidastetaan erityisesti kaupungeissa. Meidän kaupunkilainen elintapamme ratkaisee, mihin suuntaan ilmastonmuutos lähtee kehittymään. Energiantuotanto uusituvilla ja energiankulutuksen vähentäminen ovat avaimia tähän.

Joukkoliikenne

Edullinen ja toimiva joukkoliikenne on kestävän kaupungin perusedellytys. Joukkoliikenteen järjestäminen vaatii yhteiskunnalta paljon investointeja ja verovaroja. Siksi sen käyttöä pitää tukea vaikka ruuhkamaksuilla, kaistaetuuksilla ja verovaroin tuetuilla lipuilla.

Asuntotuotanto

Kohtuuhintaista asumista pitää tukea monella tavalla, kaupungin vuokra-asunnoin, parkkipaikkanormista joustamalla, kaavoittamalla lisää kaiken tyyppisiä asuntoja ja antamalla ihmisille rakennuttaa yhdessä omia kerrostaloja

Tulevaisuuden teemat

Helsingin uusi yleiskaava antaa erinomaisia mahdollisuuksia rakentaa lisää viihtyisää Helsinkiä mutta asemakaavoituksen tehtävä on lunastaa nämä mahdollisuudet. Haluan ajaa sellaista kaupunkisuunnittelua, jossa tiiviissä urbaanissa kaupungissa huolehditaan myös viheralueiden ja virkistysalueiden säilymisestä. Helsingin vapaat rannat ja lähisaaret ovat tärkeitä. Tulevassa kaavoituksessa pitää huomioida rakentamisen ympäristöystävällisyys sekä energiatehokkuus, uudet älykkäät ratkaisut ja niiden mahdollistama asukkaiden oma uusiutuvan energian tuotanto.

Kohtuuhintaista asuntotuotantoa pitää tukea monella tavalla, lisätä kaupungin vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja ja Hitas-asuntoja. Omissa hankinnoissaan Helsingin pitää olla edelläkävijä ja asettaa ilmastonmuutoksen torjuminen kriteeriksi ostaessaan tuotteita ja palveluja. Haluan vaikuttaa siihen, että Helsingin oman energialaitos Helen pääsee eroon hiilestä paljon nopeammin kuin vuoteen 2050 mennessä.

Haluan edistää kaupunkilaisten arjen palvelujen sujuvuutta ja käyttäjille edullisuutta. Päivähoitopaikan pitää löytyä läheltä, kirjaston pitää antaa kaikenikäisille lukemista, tarjota kohtaamispaikkoja ja uusia ideoita. Joukkoliikenteen pitää toimia mutkattomasti ja luotettavasti sekä olla edullinen ja nopea vaihtoehto.